Новини Лановець та району

На Тернопільщині планують відкрити потужний реабілітаційний центр

У вересні до Ланівців завітала польська делегація. Під час зустрічі із представниками місцевої влади обговорили питання створення у цьому місті реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами. Відтак ланівчани перейматимуть досвід Кременця, де вже залучають інвестиції для реалізації такого проекту. Як наголосили представники найкращого реабілітаційного центру в Польщі, у кожному районі Тернопільщини необхідно створити громадську організацію, яка безпосередньо співпрацюватиме з іноземними фондами.
Учасники польської делегації – це небайдужі люди, які готові ділитися досвідом і допомагати батькам виховувати дітей з маломобільних груп. Серед них: Каміль Кабасінські – заступник керівника товариства для дітей з особливими потребами «Крок за кроком» у м. Замость (Польща); Алла Андрущук – керівник громадської організації «Товариство батьків дітей-інвалідів та їх друзів «Зоря надії» (м. Кременець), мати чотирьох дітей, двоє з них мають інвалідність; Магда Полівчак – керівник «Дому самодопомоги» у м. Замость; Гося Погудз-Кусяк – координатор проекту «Ріта», пише “Свобода”
Представники делегації зустрілися з міським головою Ланівців. Улітку Роман Казновецький здійснив робочий візит до Польщі, де вивчав ситуацію стосовно лікування, реабілітації та навчання маломобільних груп населення, а саме дітей.
«Ми повинні зробити так, щоб батьки дітей з особливими потребами не залишалися наодинці з проблемою. Це питання варто порушувати на районному, обласному, всеукраїнському та міжнародному рівнях. А я, як міський голова, допомагатиму в цьому всіма можливими способами», – наголошує Роман Казновецький («Блок Петра Порошенка «Солідарність»).
Представники польської делегації зустрілися з батьками дітей з особливими потребами, а також з громадськістю та депутатами різних рівнів у залі засідань Лановецької райради. Учасники зустрічі наголосили на необхідності створення громадської організації, яка безпосередньо співпрацюватиме з іноземними фондами. Адже влада – лише допоміжна ланка, яка є партнером. Польські друзі запропонували учасникам зустрічі можливість безкоштовного тижневого екскурсу для бажаючих до центру в м. Замость (Польща).
Міський голова Ланівців Роман Казновецький розповів гостям про програми підтримки, які діють у місті. Вони стосуються дітей з особливими потребами, з малозабезпечених сімей. Міська програма «Турбота» передбачає одноразову матеріальну допомогу внутрішньо переміщеним особам, ветеранам та інвалідам Другої світової війни, сім’ям із дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, батькам дітей з обмеженими можливостями, дітей з кризових категорій, дітей-сиріт, напівсиріт, малозабезпеченим, які гостро потребують фінансової допомоги. Крім того, ліквідаторам та постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, учасникам антитерористичної операції, особам, які брали участь у виконанні бойових завдань на території інших країн. Лише цього року здійснено виплат цим категоріям населення на суму близько 110 тис. грн.

Останні новини

Це цікаво

Оголошення

Нерухомість

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *