Тернопільські ресторатори категорично проти «карантину вихідного дня». За їхніми словами, переривання роботи на суботу і неділю зупинятиме технологічний процес і призводитиме до значних збитків. Вони рекомендують ввести повний локдаун на два тижні.
«В української ресторанної асоціації позиція – ввести локдаун на два тижні, закриємося всі, розірвемо ланцюжок цих захворювань і через два тижні вийдемо, це набагато ефективніше і для бізнесу, і на нашу думку, для епідемічної ситуації. В нас є технологічні процеси, які ми не можемо зупиняти. Запуск кухні – це 16 – 18 годин, заготовки довго готуються. Це не дасть нам можливості нормально працювати. Якщо говорити про фінансову сторону, то вихідні приносять закладам громадського харчування близько половини всього прибутку», – каже представник об’єднання рестораторів Тернополя Тарас Ковальчук.
Втім, Уряд вже оприлюднив постанову про «карантин вихідного дня». Обмеження діятимуть до кінця осені.
Запис Тернопільські ресторатори пропонують ввести повний локдаун на два тижні спершу з'явиться на Новини Тернополя і області - За Збручем.




