Новини Лановець та району

Де небезпечно переходити дорогу? Ми склали карту за історіями тернополян

Де небезпечно переходити дорогу? Ми склали карту за історіями тернополян

Де небезпечно переходити дорогу? Ми склали карту за історіями тернополян

Автор:

Федір Восінський

  • Аварії на неосвітлених пішохідних переходах в Тернополі трапляються досить часто. 
  • Журналісти «20 хвилин» склали карту проблемних та аварійно-небезпечних ділянок доріг за версією тернополян. 

18 листопада на Об'їзній Тернополя, поблизу «Берегині», під колесами автомобіля загинув чоловік. Жителі будинків, що знаходяться неподалік Об'їзної кажуть, пішохідних переходів на даній ділянці дороги не вистачає, до того ж, тут нема освітлення. 

Для встановлення освітлення  варто звертатися в міськраду

– Аварії на Об’їзній коло «Берегині» - не рідкість, – каже тернополянка Тетяна. – Рух на чотири смуги, складний, а пішохідні переходи розміщені на великому проміжку один від одного. Тому найсміливіші і ризикують життям, щоб дістатися куди їм потрібно швидше. Та й освітлюється дана ділянка добре лише на перехресті, а от вже далі, у напрямку вулиці Вояків УПА темно.

До слова, перехід поблизу "Берегині" - освітлений.

Як повідомляють в міській раді Тернополя, дана ділянка перебуває на балансі шляхо-мостового господарства міста. Однак, усі зміни щодо облаштування пішоходів чи додаткового освітлення можуть бути реалізовані після виготовлення відповідної Схеми організації дорожнього руху та його затвердження у різних структурах, у т.ч. і у поліції.

– Мешканці можуть подавати свої побажання та пропозиції щодо змін у Тернопільську міську раду через офіційні канали комунікації. – повідомила речниця міськради Мар’яна Зварич.

Аварійно небезпечні ділянки доріг та неосвітлені пішохідні переходи

Про аварійно-небезпечні ділянки доріг та пішохідні переходи нам повідомили читачі «20 хвилин». Тому карту ми створили на основі даних тернополян. Різними кольорами ми відзначили погано освітлені, неосвітлені пішохідні переходи чи ті, де перейти дорогу проблемно.  

Також на карті ми відзначили аварійно-небезпечні ділянки доріг за даними речниці управління патрульної поліції в Тернопільській області Катерини Басалиги.

«Наша задача – встановити освітлення на всіх пішохідних переходах»

За словами начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олега Соколовського, дійсно, не всі пішохідні переходи в Тернополі освітлюються, але щороку неосвітлених переходів стає менше.

– Ми поступово втілюємо в життя спеціальну програму, відповідно до якої всі пішохідні переходи мають освітлюватися, - каже він. – Є проблемні вулиці в цьому плані, ми вивчаємо ці питання та постараємося в найближчому часі ці проблеми вирішити. Перед нами стоїть задача – встановити освітлення на всіх  пішохідних переходах.

А які ще ділянки доріг в Тернополі є аварійно небезпечними? На яких вулицях на пішохідних переходах немає освітлення? Пишіть та діліться фото в коментарях і ми доповнимо карту.

Останні новини

Це цікаво

Оголошення

Нерухомість

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *