Що приготувати з гарбуза: корисні рецепти
Автор:
Тетяна Шпікула
Страви з гарбуза доволі прості у приготувані, а також славляться неабиякою користю. Добірка смачних рецептів
Запечений гарбуз від Руслана Сенічкіна
Інгрідієнти:
- гарбуз - 1 шт,
- рис - 100 шт,
- цибуля - 1 шт,
- журавлина - 75 г,
- шпинат - 30 г,
- часник - 3 зубки,
- волоський горіх - 75 г,
- в'ялені томати - 30 г,
- біле сухе вино - 50 г,
- зелень та спеції
Спосіб приготування дивіться на відео
Оладки з гарбуза і яблука
Інгредієнти:
- 400 г гарбуза,
- 1 яблуко,
- 2 яйця,
- 1 склянка борошна,
- 0,5 склянки кефіру,
- 2 ст. ложки цукру,
- 3-4 ст. ложки олії, кориця на кінчик ножа, сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Яблуко і гарбуз помийте, очистіть від шкірки і насіння. Яблуко і гарбуз натріть на крупній тертці.
- Змішайте яйця, цукор, сіль, корицю, кефір, додайте борошно і перемішайте.
- Додайте в тісто гарбуз, яблуко і ще раз перемішайте.
- Ложкою акуратно викладайте оладки з гарбуза і яблука на трохи розігріту сковороду з олією.
- Смажте оладки з гарбуза і яблука на слабкому вогні під кришкою з двох сторін до готовності 4-5 хвилин.
- Зняті зі сковороди оладки з гарбуза і яблука помістіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте оладки з гарбуза і яблука гарячими зі сметаною або варенням.
Гарбузові мафіни
Інгредієнти:
- Гарбуз — 200 г
- Пшеничне борошно — 100 г
- Яйце куряче — 2 штуки
- Цукор — 60 г
- Розпушувач — 10 г
- Кориця, ваніль — за смаком
Спсіб приготування:
Гарбуз очистіть наріжте і зваріть у ронделі до готовності. Готовий гарбуз остудіть і перебийте в блендері до стану пюре. У міксері збийте яйця з 60 г цукру, потім додайте гарбузове пюре, просіяне борошно і розпушувач. Добре перемішайте все міксером.
Вершковим маслом змажте форми для кексів і заповніть їх гарбузовим тістом на 3/4. Відправте форми в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
Готовність гарбузових мафінів перевіряйте зубочисткою: занурте зубочистку в тісто, якщо на виході вона буде сухою, значить кекси готові.