Новини Лановець та району

Новорічне меню 2022: страви до святкового столу

Новорічне меню 2022: страви до святкового столу

Новорічне меню 2022: страви до святкового столу

Автор:

Тетяна Шпікула

  • Новорічне меню варто продумати та скласти наперед.
  • Що смачного можна приготувати на святковий стіл: підбірка страв

Канапе із сьомгою

Для приготування цієї простої страви вам знадобиться чорний хліб, масло, листя салату, лимон, оливки або маслини, сьомга й шпажки. Беремо чорний хліб, намащуємо маслом, потім кладемо шматочок сьомги, з одного боку під рибу - півкільце тоненько нарізаного лимона і листя салату. На сьомгу кладемо оливку або маслину, за допомогою шпажки фіксуємо ці смаколики на хлібі. Вуаля, все готово!

Куряча грудинка з овочами та сиром фета: рецепт Руслана Сенічкіна
 

Інгірієнти:

  • філе 2 шт,
  • сир фета 150г,
  • цибуля 2 шт,
  • сметана 3 ст. л,
  • оливкова олія 2 ст. л,
  • болгарський перець 3 шт,
  • спеції за смаком.

Спосіб приготування:
 

1. Курячу грудинку посолити, попеперчити та додати інші спеції за смаком.

2. Зробити у грудинці надрізи "кишеньки".

3. Замаринувати м'ясо в йогурті або в сметані та залишити на 15 хв.

4. Тим часом готуємо начинку: розігріваємо пательню, додаємо олію і обсмажуємо цибулю, коли вона стане ледь прозорою, додаємо болгарський перець. Смажимо на невеликому вогні 5-7 хв. Не солимо.

5.Додаємо сир фета нарізаний кубиками, обсмажуємо ще 2 хв.

6. Начиняємо м'ясо смаженими овочами з фетою та скріплюємо спажкою.

7. Обсмажуємо грудинку з обох сторін до готовності.
 

Рулет з шпинатом та лососем

Інгрідієнти:

  • 200 гр. солоної червоної риби
  • 200 гр. вершкового сиру
  • 150 гр. замороженого шпинату
  • 3 яйця
  • 50 грам борошна
  • 1 ст.л лимонного соку
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:


1. Розморозити шпинат.

2. Білки відділити від жовтків. Шпинат та жовтки збиваємо у блендері, добавляємо борошно, перемішуємо до досягнення однорідної маси.

3. Білки з щіпкою солі збиваємо в густу піну.

4. В масу зі шпинатом добавляємо збиті білки та акуратно перемішуємо

5. Духовку розігріти попередньо до 180 градусів. Деко для випічки застелити пергаментним папером та змастити олією. Масу зі шпинуту вилити на деко та розрівняти рівним шаром, щоб утворився прямокутник. Випікати приблизно 10 хв.

6. Коли бісквіт вистигне - відділити від пергаменту.

7. Вершковий сир змішати з соком лимона та намастити на один бік бісквіта

8. Рибу порізати на шматочки і викласти зверху на сир. Акуратно все звернути у рулет

9. Готовий рулет завернути в харчову плівку та поставити в холодильник на 3 год.

 

Картопля по-селянськи

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі,
  • 2 зубки часнику,
  • 3 ст. ложки духмяної нерафінованої соняшникової олії,
  • сухі трави (розмарин, кріп, петрушка, базилік, чебрець),
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.  

Спосіб приготування:

Картоплю ретельно промити під проточною водою, але не очищати шкірку. Велику картоплю порізати на кілька частин, а дрібну достатньо розрізати навпіл. Скласти в миску. Часник дрібненько порізати або пропусти через часничницю. Змішати подрібнені сухі трави, часник, сіль, перець і олію. Залити отриманим маринадом картоплю, гарненько перемішати і дати настоятися 15-20 хвилин, періодично перемішуючи. Викласти картоплю вниз шкіркою в один шар на деко, застелене пергаментом, і відправити у розігріту до 250°С духовку. Картопля по-селянськи буде готова приблизно за 25-30 хвилин. Час запікання залежить від розміру скибочок. Орієнтуватися варто на зовнішній вигляд страви − готова картопля по-селянськи має стати золотистого кольору.
 

Салат з язиком та хроном

Інгредієнти:

  • Язик яловичий – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Картопля – 3 шт
  • Огірок солоний – 3 шт
  • Хрін (білий консервований) – 1 ст. л.
  • Оливки (без кісточки) – 100-120 ст. л.
  • Майонез (домашній) – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Яловичий язик промийте холодною водою помістіть в каструлю або сотейник, залийте водою, щоб вона повністю його покривала. Додайте очищену моркву, 2 лаврові листки, посоліть, поперчіть, доведіть до кипіння на великому вогні та варіть протягом години після закипання, зменшивши вогонь до мінімуму.
  2. Водночас відваріть картоплю до готовності протягом 30 хвилин, після чого охолодіть і наріжте кубиками середнього розміру.
  3. Готовий язик помістіть в посуд з холодною водою і почекайте, поки він охолоне. Якщо у вас є лід, додайте 5-6 кубиків у воду. Чим холодніше вода, тим простіше буде відокремити шкіру.
  4. Після того, як язик повністю охолоне, очистьте його від шкіри. Як правило, шкіра повинна зніматися одним рухом, але якщо так не виходить, спробуйте зрізати її ножем.
  5. Язик наріжте дрібними кубиками та додайте в миску з порізаною картоплею.
  6. Оливки поріжте дрібними кубиками, трохи дрібніше, ніж картопля та язик. Такими ж кубиками наріжте солоні огірки.
  7. З'єднайте всі інгредієнти в мисці та заправте домашнім майонезом, приготовленим за рецептом.
  8. Додайте до заправки 1 ст. л. консервованого білого хрону, він додасть салату пікантний смак. При необхідності додайте в салат сіль і перець.

М’ясні гнізда

Інгрідієнти:

  • Свинний фарш – 800 гр;
  • Курячий фарш – 300 гр;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Молоко – 200 мл;
  • Хліб – 70 гр;
  • Сіль – за смаком;
  • Чорний перець (мелений) – за смаком;
  • Сметана – 200 мл;
  • Яйце куряче – 2 шт.;
  • Твердий сир – 150 гр;
  • Кріп – за смаком.

Спосіб приготування:

Змішайте свинний і курячий фарш, додайте подрібнену цибулю. Хліб замочіть в 100 мл молока, потім відіжміть і додайте у фарш. Налийте в фарш решту молока, посоліть і поперчіть. Сформуйте з фаршу спочатку кульки розміром з яблуко, а потім гнізда (дном склянки зробіть в середині заглиблення) викладіть їх на змащене маслом деко. Сир натріть на тертці, змішайте зі сметаною, яйцями і подрібненим кропом. Розприділіть начинку по гніздах і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин. Готові м’ясні гнізда, подавайте з овочами або легким овочевим салатом.
 

Останні новини

Це цікаво

Оголошення

Нерухомість

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *