Престижний кулінарний конкурс Forth Valley Bake Off проходить у коледжі Forth Valley, кампус у Стерлінгу, Шотландія. Цього року у ньому перемогла юна тернополянка Віолетта Смакоуз.
Разом із колегою з Іспанії Беатріс Торрес Авілес вони створили інтернаціональне меню для класичного британського afternoon tea. Серед страв — тарт із тірамісу, десерт «шу», солоні тарталетки, а головною зіркою стали українські пампушки.
— Моєю колегою була іспанка. Це було інтернаціональне меню — вона показувала іспанську кухню, а я — українську. Я хотіла приготувати борщ, але зрозуміла, що рідке на afternoon tea — це не варіант. Тому вирішила: якщо не борщ, то пампушки! У мене якраз залишилося тісто після тренування, тож я спробувала зробити також пиріжки з вишнею. І не прогадала, — розповіла Тернополянам Віолетта Смакоуз.
Джерело: 0352.ua