Новини Лановець та району

Сергій Притула розповів, як без бронювання отримав відстрочку від служби в ЗСУ

Волонтер з Тернопільщини Сергій Притула в інтерв’ю Наталії Мосейчук поділився своїм баченням подій на фронті, а також дав відверті відповіді на інші питання респондентки.

Інтерв’ю опублікувало УНІАН.

У вас є бронь?

Це дуже смішне питання. Ні, благодійні організації не входять до переліку структур, які підпадають під бронювання.

Тобто ви не застраховані від того, що вам може прийти повістка?

Мені прийшла повістка. Я пройшов ВЛК, стою на обліку в Шевченківського ТЦК. В мене на сьогоднішній день є відстрочка від військової служби у звʼязку з наявністю трьох неповнолітніх дітей.

Як ви гадаєте, у вашому конкретному випадку буде держава в особі ТЦК зважувати, скільки Притула зможе зробити, як волонтер, і скільки на війні?

Як показує практика, державі взагалі до одного місця. У нас із фонду 20 людей воює.  Коли минулого року було мобілізовано нашого керівника військового напрямку Рому Сініцина, останні, хто "зрадів" тому, що Рому було мобілізовано, – це військові. Роман був керівником військового напрямку. Це людина, яка знала обстановку на всій лінії фронту, всі 1200 кілометрів він відвідав. Він знав кожну ділянку: де, хто і що стоїть.

Притула розповів, що минулого року було мобілізовано керівника військового напрямку у фонді – Романа Сініцина / фото facebook.com/serhiyprytulaПритула розповів, що минулого року було мобілізовано керівника військового напрямку у фонді – Романа Сініцина / фото facebook.com/serhiyprytula

Держава отримала дуже класного аеророзвідника. Але сотні підрозділів втратили комунікаційну ланку з фондом, відбувся процес передачі справ.

Джерело: 0352.ua

Останні новини

Це цікаво

Оголошення

Нерухомість

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *